Ζεσταίνω στο μπρίκι νερό για να γίνει χλιαρό και διαλύω τη μαγιά. Ρίχνω λίγο αλεύρι να γίνει χυλός. Το σκεπάζω για μισή με μία ώρα (να κάνει φουσκάλες).
Σε μία λεκάνη ρίχνω το αλεύρι, ανοίγω μία τρύπα στη μέση και ρίχνω λίγο αλάτι, μαχλέπι, κακουλέ, μαστίχα.
Χτυπάω τα αβγά, χωριστά τα ασπράδια και τα κροκάδια. Ενώνω μεταξύ τους και ρίχνω τη ζάχαρη και το χλιαρό γάλα. Τα χτυπάω με το μίξερ
Στη λεκάνη με το αλεύρι ρίχνω τη μαγιά. Ρίχνω επίσης στο μείγμα τα αβγά.
Ζεσταίνω το βούτυρο. Ρίχνω ζεστό στο χέρι μου και ζυμώνω. Μόλις δω ότι η ζύμη ξεκολάει από τα χέρια τη σκεπάζω με πετσέτα. Ανάβω το φούρνο στους 50ο και στη συνέχεια τον σβήνω και βάζω μέσα τη ζύμη. Σε 1.30 ωρα με 2 είναι έτοιμη.
Βάζω λαδόκολα στο ταψί. Χωρίζω το ζυμάρι σε έξι κομμάτια (2 τσουρέκια*3 κομ=6—3 τσουρέκια*3κομ=9). Πλέκω πλεξούδα. Τα σκεπάζω με μία πετσέτα και σε 1 ώρα περίπου φουσκώνουν. Βάζω λαδόκολλα στη μέση να μην κολλήσουν.
Χτυπάω 1 αβγό με λίγο γάλα και τα αλείφω με το πινέλο όταν φουσκώσουν.
Ανάβω το φούρνο στους 180ο και ψήνω πάνω-κάτω για 40-50 λεπτά. Μόλις δώ ότι κοκκινίζουν βάζω οδοντογλιφίδα.
Η ιστοσελίδα αυτή χρησιμοποιεί λειτουργικά cookies και εξωτερικά σκριπτ για την καλύτερη δυνατή εμπειρία σας. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις αυτές από το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε
Ρυθμίσεις Ιδιωτικότητας
Η ιστοσελίδα αυτή χρησιμοποιεί λειτουργικά cookies και εξωτερικά σκριπτ για την καλύτερη δυνατή εμπειρία σας. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις αυτές από το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε
Σημείωση: Αυτές οι ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν μόνο στον περιηγητή και την συσκευή που χρησιμοποιείτε αυτή τη στιγμή.
Cookie consent
Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Αυτή η ιστοσελίδα επίσης χρησιμοποιεί Google Analytics και συλλέγει ανώνυμα στατιστικά στοιχεία.Για να δείτε τι cookies χρησιμοποιούμε και πως επεξεργαζομαστε τα προσωπικά σας δεδομένα, παρακαλώ διαβάστε την <a href="/politiki-aporitou/">Πολιτική Απορρήτου</a> μας. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις απορρήτου από τον browser σας