Στριφτά κοζανίτικα κιχί

κέικ σοκολάτας
Κέικ Σοκολάτας
11 Ιανουαρίου, 2018

Στριφτά κοζανίτικα κιχί

στριφτά κοζανίτικα κιχί

Υλικά (6 κιχί):

2 κούπες αλεύρι “Μαίρη” για όλες τις χρήσεις
2/3 κούπας νερό
1/2 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξύδι
αλάτι
250 γρ. φέτα
ελαιόλαδο+φυτίνη με ελαιόλαδο+μαργαρίνη (για το άλειμμα των φύλλων)

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι, το αλάτι, το ελαιόλαδο, το ξύδι και το νερό και ζυμώνετε καλά μέχρι να πάρετε μία μαλακή και εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Σκεπάζετε την ζύμη και την αφήνετε 30 περίπου λεπτά να ξεκουραστεί.
Χωρίζετε την ζύμη σε έξι μπαλάκια στο μέγεθος μανταρινιού.
Ανοίγετε τα μπαλάκια με τον πλάστη σε μέγεθος ενός πιάτου για φρούτο.
Αναμειγνύετε σε ένα μπολάκι το ελαιόλαδο με την φυτίνη και την μαργαρίνη.
Βάζετε περίπου 1 κ.γ. από το μείγμα σε κάθε φυλλαράκι και το αλείφετε καλά με ένα πινέλο.
Αλευρώνετε ελαφρά.
Ενώνετε ανά 2 και αφήνετε περίπου 30 λεπτά να ξεκουραστούν.
Ανοίγετε ένα μεγάλο λεπτό φύλλο.
Το κόβετε στην μέση, το λαδώνετε καλά και ρίχνετε θρυμματισμένη την φέτα.
Τυλίγετε σε ρολό και κόβετε τις άκρες.
Στρίβετε το ρολό και παίρνετε το κιχί.Κάνετε το ίδιο με το άλλο μισό φύλλο και επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία και με τα άλλα 2 φύλλα.
Τοποθετείτε τα κιχί σε καλά λαδωμένο ταψί και τα λαδώνετε και αυτά από πάνω.Ψήνετε στους 200 C για περίπου 45 λεπτά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Batsiolas Mills